Comunicat APDETIC: Campania eSkills Week 2012

Campania de constientizare  eSkills Week 2012 a fost lansata oficial la Bruxelles  in 13 decembrie  2011 in prezenta  reprezentantilor Comisiei europene,  ai  industriei ICT,  ai consortiului coordonator al campaniei  –
Digitaleurope si European  Schoolnet  –  si ai organizatiilor coordonatoare din cele 31 de tari participante la campanie.

Asociatia producatorilor si distribuitorilor de echipamente de tehnologia informatiei si comunicatiilor (APDETIC ) va coordona toate activitatile desfasurate in Romania in cadrul acestei campanii in  perioada  ianuarie-mai 2012 impreuna cu partenerii sai institutionali – MCSI,  corporatisti  –  Microsoft, IBM, Intel, HP  sau  non-profit  EOS, Junior Achivement, ECOTIC,  Biblionet,  Ateliere fara frontiere.
Ambasadorul  eSkills Week 2012  este  Varujan  Pambuccian.

Prima editie  eSkills Week,  desfasurata in 2010, a inclus la nivel european 1.163 de evenimente si activitati online si offline care au contribuit la constientizarea importantei crescande a aptitudinilor digitale in viata si cariera cetatenilor europeni.

In cadrul primei editii,  Romania s-a clasat intre primele tari ca numar de participanti si, nu in ultimul rand, in randul premiantilor, ca si castigatoare a Premiului pentru antreprenoriat si competente digitale,  adjudecat de doi studenti ieseni pentru proiectul Green Cell Charger.

Obiectivele declarate ale campaniei eSkills Week 2012 sunt cresterea interesului europenilor fata de tehnologia informatiei,  dezvoltarea aptitudinilor digitale in randul tuturor categoriilor sociale  si atragerea tinerilor spre cariere in sectorul ICT.
Oportunitatile  oferite  de tehnologia informatiei si comunicatiilor,  de cercetarea si dezvoltarea  secolului XX I sunt determinante pentru crearea unei forte de munca moderne, competitive.
eSkills Week 2012 este o campanie axata pe ideea de a arata oamenilor modul in care pot dobandi aptitudini noi si locuri de munca in era digitala.  Asa cum arata Dr. Erkki Ormala, Presedintele  Digitaleurope,  «intreprinderile mici si mijlocii se pot dezvolta numai prin utilizarea resurselor umane  inalt calificate. Aptitudinile digitale incurajeaza inovatia si spiritul intreprinzator.  Pur si simplu nu putem supraestima rolul tehnologiei digitale in crearea de noi locuri de munca in viitor ».
In conditiile in care datele oferite de IDC estimeaza ca 90% din totalul locurilor de munca vor solicita cel putin nivelul de baza de aptitudini digitale la orizontul anului 2015, campania eSkills 2012 isi propune sa evidentieze oportunitatile care stau la indemana tuturor in domeniul educatiei,  al dezvoltarii profesionale si al locurilor de munca si sa demonstreze importanta fundamentala a ICT in viata si cariera europenilor.

APDETIC urmareste sa deruleze,  impreuna cu partenerii,  pe parcursul celor cinci luni ale campaniei eSkills Week 2012 o serie de activitati si evenimente cum ar fi :   conferinte si seminarii, concursuri online, vizite ale tinerilor la sediul unor mari companii  din sectorul IT, mediatizarea competitiei paneuropene Project Passion (http://eskills-week.ec.europa.eu/projectpassion).

APDETIC Romania
www.asociatiait.ro